Sport

Mitrović poludio na novinara nakon poraza: “Kakvo je to pitanje?!”

Nogometaši Srbije izgubili su na startu Svjetskog prvenstva 2:0 od Brazila. Srbija protiv favorita natjecanja nije imala nijedan udarac u okvir gola. Nakon meča svoje viđenje onog što se događalo na terenu dao je reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović.

"Sigurno smo razočarani, ali idemo dalje, imamo još dvije utakmice i moramo se oporaviti i pripremiti. Još je rano za neke analize, ali mislim da nam je nedostajalo agresivnosti. Fizički smo pali pred kraj prvog i na početku drugog poluvremena. Gubili smo neke lopte koje ne bismo smjeli izgubiti. Imali smo neke polušanse. Ali nismo bili opasni kao što znamo biti", izjavio je Aleksandar Mitrović, napadač reprezentacije Srbije.

Novinar ga je pitao šta sad? I to je Mitrovića razljutilo uoči utakmice protiv Kameruna. "Šta sad? Pa, šta ti misliš šta sad? Kakvo pitanje... Idemo na pobjedu. Vidjet ćemo šta će biti. Šta sad... I Kamerunci su izgubili, ali i da nisu sigurno bi išli na pobjedu", rekao je Mitrović. On je otkrio šta im je selektor Dragan Stojković rekao nakon utakmice.

"Rekao nam je da i dalje sve zavisi od nas, da to nije rezultat koji smo željeli, to sve znamo. Bilo je nekih i pozitivnih stvari. Idemo dalje... Sigurno će utakmica protiv Kameruna biti bitno drugačija", rekao je Mitrović.