Životni stil

Najtraženiji recept u 2022: Pravi se brzinski, a može da se koristi za milion različitih jela

"Sugo" je na prvom mjestu kada su u pitanju pretrage recepata na Googleu. U nastavku donosimo koji je najtraženiji recept u 2022. godini.

Google je objavio spisak recepata koji su se naviše pretraživali u prethodnoj godini. Kao i prošle godine, TikTok recepti su nastavili da razbijaju internet. Ali klasična jela se i dalje drže, konstatuje Eat this i daje listu 10 jela koja su u trendingu.

Najtraženiji recept u 2022. godini

Zanimljivo je da je na prvom mjestu recept koji dokazuje da se ove godine traži jednostavnost. Ali i ukus domaćeg.

„Sugo“ u prevodu znači jednostavno „sos“. Koji se tradicionalno pravi od samo nekoliko sastojaka: paradajza, ekstra devičanskog maslinovog ulja, bijelog luka, luka i bosiljka. Svaka domaćica u BiH ima i neku svoju „caku“ za paradajz sos. S takvom punoćom ukusa može da se koristi u ogromnom broju drugih recepata. Od pizze do savršenih ćufti u paradajzu.

Ovo je top 10 najtraženijih recepata na svijetu.

Sugo – sos od paradajza, s maslinovim uljem, bijelim i crnim lukom, bosiljkom

Cincinnati Chili – čili slatkastog ukusa zahvaljujući začinima kao što su cimet, muskatni oraščić, karanfilić, aleva paprika, ponekad i kakao. Jede se obično sa špagetama i s dodatkom čedar sira, luka i pasulja.

Marry Me Chicken – piletina koja ima skoro 60 miliona pregleda na TikToku. U ukusnom krem sosu od bijelog luka, sušenog paradajza, začinskog bilja i parmezana. Tako se zove jer postoji legenda da ako je pripremite za svog partnera, on će vas zaprositi.

Hit na društvenim mrežama

Quick Pancake – svi vole palačinke. Posebno ako mogu da ih spreme brzinski.

Mango Pie – pita od manga i krem sira, recept prvobitno osmišljen za Dan zahvalnosti.

Green Goddess Salad – „zelenu boginju“ među salatama je kreirala Melisa Ben-Išaj i sastoji se od sjeckanog zelenog kupusa, krastavaca, vlašca i mladog luka pomiješanih u veganski pesto sos.

Jennifer Aniston Salad – navodno ju je Dženifer Aniston stalno jela na snimanju „Prijatelja“, a recept za salatu je jednostavan i jeftin.

Grinder Sandwich – fensi sendvič od 21 sastojka, koji se na mrežama pojavio pod imenom „Italian Grinder“.

Bella Hadid Sandwich – sendvič koji su fanovi provalili na snimku popularne manekenke, pun ćuretine, šunke, sira, salate, paradajza.

The Bear Spaghetti – Ako ste gledali „The Bear“, poznat vam je sos za špagete koji je napravila kuharica Karmen Berzato. U poslednjoj epizodi, prikazano je da recept zahtjeva 10 čehni bijelog luka, bosiljak natopljen maslinovim uljem i dvije manje konzerve paradajza jer „imaju bolji ukus“.