Politika

Nova Vlada RS bit će imenovana u srijedu. Ovo su ministri

Dodik potvrdio da će nova Vlada RS biti imenovana u srijedu

Predsjednik RS Milorad Dodik poručio je nakon sastanka vladajuće koalicije da će nova Vlada RS biti izabrana u srijedu u NSRS.

Dodik je dodao da je postignut dogovor oko okvira koje treba da ispunjava nova Vlada. Podsjetio je da je mandatar za sastav nove Vlade Radovan Višković obavio konsultacije sa predstavnicima političkih partija.

"Dolazi izazovno vrijeme koje traži nove ljude - stručne i enregične", naglasio je Dodik.

"Vlada je ta koja treba da osigura kontinuitet u razvoju RS. Stabilnost, sigurnost radnih mjesta u RS, isplatu plate u javnom i realnom sektoru. Nastavljamo konsultacije u naredna dva dana kako bismo što bolje napravili NSRS", poručio je Dodik.

Prema saznanjima ATV-a, na čelu Ministarstva finansija ostaje Zora Vidović (SNSD). Svoju poziciju u Ministastvu energetike i rudarstva zadržava Petar Đokić (SP). Na čelu Ministarstva zdravstva i socijalne zaštite ostaje Alen Šeranić (SNSD), dok Ministarstvo uprave i lokalne samouprave zadržava Senka Jujić (NPS). Zlatan Klokić (SNSD) zadržava poziciju ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

Ministastvo unutrašnjih poslova RS u novom sazivu dobija Siniša Karan (SNSD).

Ministartsvo rada i boračke zaštite pripasti Dragoslavu Kabiću (SNSD).

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede preuzima Savo Minić (SNSD), a Željko Budimir (SNSD) dolazi na čelo Ministartsva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.

Nedeljko Čubrilović (DEMOS) preuzima Ministarstvo saobraćaja i veza. Ministarstvo privrede i preduzetništva preuzima Diko Cvjetinović (NPS).

Ministarstvo pravde preuzima Miloš Bukejlović (SNSD), a Ministarstvo prosvjete i kulture preuzima Željka Stojčić (SNSD). Ministasrtvo trgovine i turizma vodiće Sevlid Hurtić (Pokret za državu).

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Ministarstvo porodice omladine i sporta pripašće Ujedinjenoj Srpskoj i Socijalističkoj partiji. Na tim pozicijama moraju se naći ministri iz reda Hrvata i Bošnjaka.