Region

Zoran Milanović ponovo napada: Tretiraju nas kao gluho-slijepe budale

Milanović negator genocida

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je rekao da će nakon Nove godine više govoriti o problemu naoružanja vojske države na čijem je čelu.

"To je moja Ustavna dužnost. Šutio sam mjesecima, pisao sam premijeru. Tajno, jer sam smatrao da o tome ne treba izlaziti u javnost. Ali, sada kada vidim da o takvim stvarima iz svoje perspektive govore Nijemci, Francuzi, onda ćemo govoriti i mi. Kakvo je stanje na hrvatskim skladištima, što Hrvatska ima od oružja, rekao je Milanović.

Zoran Milanović: "Branit će nas Amerikanci"

Kaže "imamo Amerikance, oni će nas braniti kao što brane Ukrajince, to sjajno izgleda", naglasio je. Dodao je kako je za to netko krivično odgovoran, ali da nije on.

Predsjednik Milanović kritizirao je centralnu vlast Evropske unije. Istaknuo je da ih "tretiraju kao gluho-slijepe budale".

Prije mjesec, Borell (Josep Borrell, op. a.), onaj koji histerizira okolo i prijeti, visoki predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku, odgovorio je Radmanu na jedno pismo koje bilo standardno i naivno.

Način na koji mu je Borell odgovorio je skandalozan, bezobrazan, lažljiv, manipulativan, netačan. Tražite Radmana (ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman) to pismo jer ono nije tajno. Ja ću vam ga dati ako vam ga on ne da.

To treba ići na svjetlo dana, pa da se vidi kako se prema hrvatskom vrhu vlasti odnosi službeni Bruxelles", riječi su Milanovića, prenosi HRT.

"Laže, se izmišlja"

"Pa analizirajte i vidite kako se centralna evropska vlast obraća punopravnoj članici povodom jednom pristojnog i legitimnog zahtjeva da nas se tretira kao ostale.

Laže se, izmišljaju se Rezolucije Vijeća sigurnosti. Odluke Evropskog vijeća. Laž, laž, laž. Tretiraju nas kao gluho-slijepe budale", rekao je Milanović.

"I kada kažu gledamo vas, ne gleda nas HDZ. To je ipak hrvatska narodna stranka u kojoj ima puno naivnih ljudi koji zapravo nemaju materijalne koristi, koji vole Hrvatsku.

Ne kuže kakvi mufljuzi i gelipteri nas vode. Ali ovi koji nas gledaju. To su mufljuzi iz Bruxellesa, to je klika. To je ono čemu dio HDZ-a pripada", dodao je on.