Životni stil

Kolač sa breskvama: Recept je isti i ako promijenite voće

Pred vama je jedan od onih recepata koji vrijedi sačuvati jer je ovaj mirisni kolač gotov za samo pola sata. Pored toga, iste sastojke možete koristiti i za kolač sa nekim drugim voćem što znači da vam može biti veoma koristan.

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 1 čaša od 2 dl šećera
  • 2 čaše brašna
  • pola čaše ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 kašika arome od vanile
  • malo soli
  • oko 700 - 800 g breskvi (krušaka, šljiva, kajsija, jagoda, malina ili višanja)
  • pola kesice praška za pecivo

Preljev:

  • 100 g šećera,
  • 5 kašika vode

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno, jogurt, ulje, vanilu, malo soli. Pecite u podmazanom plehu u već zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 5 minuta.

Zatim izvadite iz rerne i poredajte isjeckano voće. Vratite u rernu i pecite još 20 minuta.

Pečen kolač preliti umućenim šećerom i vodom i vratiti u vruću, isključenu rernu da stoji još 5 minuta.

Izvaditi, prekriti krpom i ostaviti da se ohladi.

Kolač možete poslužiti sa šlagom ili kuglom sladoleda.