Politika

Bećirović sa Tatjanom Ljujić-Mijatović: Teritorijalni integritet i suverenitet države BiH niko ne može osporiti

SARAJEVO, 5. janura (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa Tatjanom Ljujić-Mijatović, članicom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine. Bećirović je tokom razgovora odao priznanje Ljujić-Mijatović na kontinuiranom zalaganju i borbi za očuvanje multietničke Bosne i Hercegovine, što je pokazala i tokom opsade Sarajeva kao ratna članica Predsjedništva RBiH i bivša ambasadorica BiH pri UN-u Beču.

"U vrijeme kada se još mogu čuti pozivi za razbijanjem Bosne i Hercegovine, njeno suprotstavljanje podjeli za vrijeme rata i tokom pregovora u Daytonu, danas ima posebnu važnost", istaknuo je Bećirović.

Tokom susreta, na kojem je prisustvovao i savjetnik za vanjsku politiku člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića ambasador Nerkez Arifhodžić, Tatjana Ljujić-Mijatović je poručila kako teritorijalni integritet i suverenitet države Bosne i Hercegovine niko ne može osporiti.

"Naglašeno je kako je postojanje snažne države Bosne i Hercegovine, demokratske, multietničke i multikulturalne, garant ravnopravnosti i slobode svih njenih građana", saopćeno je iz Predsjedništva BiH.