Sport

Miralem Pjanić otkrio. Ne može bez Juventusa

Miralem Pjanić govorio je za italijanski Tuttosport.

Prve riječi bosanskohercegovačkog nogometnog asa bile su o italijanskoj Seriji A, takmičenju koje 32-godišnji veznjak i dalje prati.

Miralem Pjanić: Allegri donio preporod

"Očito! Pratim! Vidio sam praktički sve Juventusove utakmice. Juveov preporod? U početku su momci prošli kroz komplicirano razdoblje. Kada uđete u ovakvu krizu, ako igraš protiv PSG-a ili ekipe sa dna Serije A svi ti se čine na istoj razini.

To je zato što strah i neizvjesnost uđu u ekipu. Ne možeš izraziti ono što želiš, to nije lako dobiti", kaže Pjanić o svom bivšem klubu.

No, potom, je izrekao hvalospjeve na račun svog bivšeg trenera u redovima ekipe iz Torina Massimiliana Allegrija.

"Ali, uvijek sam govorio da niko više od Allegrija ne bi uspio preokrenuti ovu situaciju. Allegri zna ući u glave igračima. Drži ih mirnim tokom oluje.

Nije slučajno da je je jedan od najuspješnijih trenera u historiji italijanskog nogometa. Nikada ga nisam vidio da se žali. On radi s onim što ima. Savršeno se nosio s ovom situacijom", kaže Pjanić.

Komentirao je i sjajne igre Napolija. Riječ je o ekipi koja vodi u Seriji A. Na klupi Napolija je Luciano Spaletti, trener kojeg Miralem također poznaje.

"Imao sam nesreću što sam s trenerom Spallettijem mogao raditi samo šest mjeseci (sezona 2015/2016, op. a.). Bilo je veliko zadovoljstvo igrati za njegovu ekipu. Bilo je to šest prekrasnih mjeseci. Njegov nogomet bio je stvarno zabavan.

Napoli zasluženo prvi

Ne ​​čudi me što Napoliju sada ide tako dobro. Kao i uvijek, s njegovom ekipom se teško nositi. Lijepo ih je gledati. On je nevjerovatan trener, stvarno vrlo dobar. Napoli je zasluženo prvi. Igraju dobar nogomet i u ligu i u Evropi", rekao je Pjanić.

On je trenutno član ekipe Sharjana, u prvenstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prije Sharjana, Pjanić je u klupskoj karijeri igrao je za francuski Lyon, italijanske Romu i Juventus, špansku Barcelonu te turski Besiktas. S Juvetom je četiri puta bio prvak Italije.

U ekipu Sharjana stigao je početkom septembra. Prethodno je raskinuo ugovor s Barcelonom.

U klubi iz Emirata postigao je tri gola uz dvije asistencije u devet prvenstvenih nastupa.