Sport

Barcelona prolazi kroz neviđene nevolje. Ako bude ovako, Setien protiv Napolija neće imati koga ubaciti s klupe

Ova, 2020. godina, definitivno je za zaborav na Camp Nou. Sve je počelo porazom od Atletico Madrida u Superkupu Španije 9. januara, i potom momentalnog otkaza za Ernesta Valverdea.

Barca je potom ispustila titulu i predala je Real Madridu, a sada prolazi kroz nove nevolje.

Arthur Melo zahtijeva raskid ugovora i odbija da se vrati sa odmora iz Brazila, jer ne želi da igra u Ligi šampiona.

Nakon svega, i da se Arthur vrati, definitivno trener Quique Setien neće računati na njega protiv Napolija, 7. avgusta u uzvratu osmine finala.

To je problem najviše zbog toga što su Sergio Busquets i Arturo Vidal suspendovani, pa su u veznom redu na raspolaganju sada samo Rakitić, De Jong i mlađani Riqui Puig, dok je i Sergi Roberto nekad bek, nekad vezni.

Još jedna loša vijest je stigla, a to je da je mladi štoper Ronald Araujo, zbog kog je klub odlučio da proda Todiba, doživio težu povredu u finalu play-offa za ulazak Barcelone B u Segundu i sigurno će biti van stroja tri sedmice.

Antoine Griezmann i Clement Lenglet se još uvijek nisu oporavili od lakših povreda, a jedina dobra vijest je da se očekuje da budu 100% spremni već do kraja ove nedjelje.

Povređeni su Umtiti i Dembele, koji sigurno neće igrati i kada se podvuče crta, u ovom trenutku, 10 dana pre utakmice, Kike Setien na raspolaganju ima 11 igrača i dva golmana.

Ovo je spisak trenutno spremnih igrača za Napoli, kojima će se sigurno pridružiti Griezmann i Lenglet:

Golmani: Ter-Stegen, Neto
Odbrana: Semedo, Pique, Alba, Firpo, Lenglet?
Vezni red: Sergi Roberto, De Jong, Rakitić, Riqui Puig
Napad: Messi, Luis Suarez, Ansu Fati, Griezmann?