Sport

Kakav transfer. Iz druge hrvatske lige direktno u Lazio!

Trenutno vodeći sastav druge hrvatske lige Rudeš objavio je kako je njegov dosadašnji nogometaš, 17-godišnji Bartol Kunert, prešao u redove slavnog italijanskog prvoligaša Lazija.

Kunert je u Rudeš stigao iz Segeste 2021. godine. Igra na poziciji ofanzivnog veznog. Dosad je nastupao za kadetsku ekipu u Prvoj HNL.

"Naš klub definitivno ima viziju, a nju pretvaramo i u misiju. Sve ono što govorimo i potvrđujemo, svakodnevno provodimo u djela.

Zato zahvaljujem svim akterima navedene saradnje, posebno porodici Kunert. Ne mogu vam opisati koliko smo ponosni na Bartola. Stoga mu i ovim putem želimo puno sreće u daljnjem razvoju sportske karijere", rekao je direktor Rudeša Stipe Čondrić.

Sportski direktor kluba Silvio Marić je naglasio da su "sretni jer ovo je ozbiljan transfer".

"Također, nagrada je to svim ljudima u omladinskom pogonu, onima koji su procijenili njegovo znanje. Velika je to čast za sve, pa i za Segestu.

Naravno, želimo mu puno sreće u daljnjem razvoju. Nadamo se, odnosno vjerujemo da će jednog dana postati vrhunski igrač, dogurati do reprezentacija, prvo mlađih dobnih kategorija, a potom i do A reprezentacije", dodao je Marić, prenosi HRT.