Sport

Carlo Ancelotti nahvalio Luku Modrića: ‘Nekima dajemo veću minutažu, ali on i Kroos su ključni’

Nakon pobjede protiv Valencije (2:0), u kojoj je Real golovima Viniciusa Juniora i Marca Asensija smanjio zaostatak za Barcelonom na pet bodova, trener Carlo Ancelotti poručio je da klub trenutno uživa u dobrom nizu.

Govoreći nakon utakmice, Carlo Ancelotti je ocijenio da njegova momčad igra dobro. Real Madrid je neporažen u posljednjih sedam utakmica.

"Bila je to dobra utakmica. Igramo dobro, s dobrom dinamikom. Prvo poluvrijeme nismo bili tako dobri. U drugom poluvremenu protivnik pada kako pada njihov intenzitet. Tako da smo dobro vodili utakmicu. Imali smo dosta prilika".

Italijanski trener govorio je o povredama unutar momčadi, rekavši da zvijezda i kapetan Karim Benzema ima lagan problem.

"Militao izgleda gore od Karima. Karim izgleda kao da ima lagan problem. Militao neće biti dostupan u nedjelju protiv Mallorce. To je ono što se događa u sezoni s toliko utakmica blizu".

Posebno je pohvalio vezni dvojac Luku Modrića i Tonija Kroosa.

"Tranziciju momčadi vodimo na naš način i tako ćemo i nastaviti do kraja sezone. Dat ćemo više minuta nekim drugim igračima, onima koji će doći iza Luke i Kroosa. Kroos i Modrić su ključni igrači za ovu momčad. To uvijek moramo uzeti u obzir", rekao je Ancelotti.

Podsjetimo, kapiten hrvatske reprezentacije i ključni igrač Real Madrida Luka Modrić (37) jedan je od sedmorice igrača “Kraljevskog kluba” kojima ugovor istječe 30. juna naredne godine.

Od sljedećeg sedmice, kada uđu u posljednjih šest mjeseci ugovora, moći će pregovarati s drugim klubovima.