Politika

Kandidati za gradonačelnika Tuzle pozivaju građane da izađu na izbore

Od jutarnjih sati na 160 biračkih mjesta građani Tuzle na prijevremenim izborima biraju novog gradonačelnika. Pravo glasa na prijevremenim izborima ima 111.512 birača.

Prvi od šest kandidata koji je glasao bio je Halid Žigić. On je s biračkog mjesta u OŠ "Brčanska Malta" pozvao sugrađane da izađu na izbore, a očekuje od izbora da će donijeti promjene i novu energiju za Tuzlu.

Na istom biračkom mjestu glasao je i Zijad Lugavić, koji je također pozvao sugrađane da izađu u što većem broju na izbore.

"Pozivam sugrađane da iskoriste svoje demokratsko pravo i izaberu svog gradonačelnika", rekao je Lugavić.

Kandidat Mirnes Ajanović glasao je u Gimnaziji "Meša Selimović".

"Izbori su da bi birali sigurniju i bolju budućnost. U ovoj kampanji desilo se nešto drugačije. Znamo da građani neće da kažu svoj stav, nekako neće da se zamjeraju…To se promijenilo u ovoj kampanji i to sam pokazao u napravljenih 100 video snimaka. Suština je da se pokrenemo, da tražimo od vlasti da izvršava svoje obaveze", rekao je Ajanović.

U identično vrijeme je u OŠ "Miladije" glasao kandidat Derviš Čičko, a u 11 sati u OŠ "Jala" glasat će Omer Berbić, a Almir Arnaut u 11.30 sati u OŠ "Pazar".

Biračka mjesta otvorena su do 19 sati.