Magazin

Bill Gates nakon razvoda opet ljubi: U vezi je s udovicom Paulom Hurd

Bill Gates opet ljubi gate si paula na tribinama tenis

Suosnivač Microsofta, 67-godišnji Bill Gates opet ljubi. U vezi je s Paulom Hurd, udovicom Marka Hurda, izvršnog direktora softverske firme Oracle i nekadašnjeg šefa Hewlett-Packarda, koji je preminuo 2019., piše Daily Mail.

"Već su neko vrijeme u vezi, ali Bill svoju novu djevojku još nije upoznao s djecom", izjavio je izbor blizak paru.

Sedam godina mlađa

Gates i sedam godina mlađa Paula Hurd, snimljeni su zajedno na Australian Openu prošlog mjeseca dok su gledali finale muškog singla. Vijest o novoj ljubavi Billa Gatesa objavljena je skoro dvije godine nakon što su Gates i njegova bivša supruga Melinda French Gates objavili da se razvode nakon 27 godina braka. Njihov razvod okončan je u augustu 2021. Melinda je u jednom od intervjua nakon razvoda rekla kako je razvod bio bolan.

"Imala sam dosta razloga zbog kojih više nisam mogla ostati u tom braku. Zahvaljujući pandemiji koronavirusa mogla sam sačuvati privatnost i dalo mi je mogućnost da poduzmem korake koje sam morala poduzeti. Razvod je iznimno bolan, na bezbroj načina, ali imala sam privatnost da to preživim", izjavila je prošlo ljeto u intervju Melinda. Dodala je kako je nakon razvoda opet spremna za vezu. Tokom procesa razvoda od Gatesa najvažnija su joj bila njihova djeca; Jennifer (26), Rory (24) i Phoebe (20).

Zaštita djece

"Moja glavna briga, naravno, bila je zaštita moje djece kroz ovaj proces", rekla je Melinda French Gates. Nekoliko mjeseci nakon što je dala ovaj intervju javnost je doznala kako je Melinda u vezi s Jonom Du Preom (63), bivšim reporterom Fox Newsa koji sada radi kao stručnjak za komunikacije. Du Pre s bivšom suprugom Ginom ima sinove Kaseya i Jonnyja i kćer Jessie. Kada se nakon razvoda Billa Gates osvrnuo na svoj brak rekao je:

"Svaki brak, kako djeca odu iz kuće, proći će kroz tranziciju. Moj je nažalost prošao kroz ovu tranziciju zvanu razvod. Ali s moje tačke gledišta, to je bio sjajan brak. Ne bih ga mijenjao. Ne bih se odlučio oženiti za nekog drugog".