Sport

Neymar potvrdio svađu u svlačionici PSG-a

Neymar je potvrdio da je bio uključen u svađu sa sportskim direktorom Paris Saint Germaina Luisom Camposom nakon poraza (1:3) u gostima kod Monaca u derbiju prvenstva Francuske.

Na press konferenciji prije sutrašnje utakmice osmine finala evropske Lige prvaka protiv Bayerna iz Munchena brazilski je napadač naznačio da je njegov žustri razgovor s Camposom dio nogometa.

"Bilo je male rasprave. Nismo se složili. Svađali smo se, ali to se događa stalno. Svađam se i s djevojkom i još smo zajedno.

Nogomet nije samo ljubav, ponekad se svađamo kako bismo poboljšali. Istina je da nismo bili dobri. PSG nije navikao gubiti. Rasprave su dio nogometa. Pomoglo nam je da znamo šta svako misli.

Ovdje mi je šesta godina. Uvijek se šuška, ponekad i nedobronamjerno. Ne znam što bih rekao. Nisam za to odgovoran.

Ja sam sportista i te stvari mogu utjecati na čovjeka. Ali, ne možemo se nositi sa svim što izađe na vidjelo. To je malo tužno, jer bi to trebalo ostati između nas.

"Kad izađe na vidjelo, uzrujamo se. Ali, komplicirano je znati kako izađe na vidjelo. Ponekad je istina, a ponekad nije", rekao je Neymar.

PSG se muči tokom 2023. godine. Samo nekoliko dana prije poraza od Monaca ispali su iz Kupa Francuske od Marseillea.

Neymar nije mogao objasniti razlog tih loših rezultata.

"Nemam objašnjenje. Moramo biti ujedinjeni. Ovo nas mora natjerati da shvatimo da moramo reagirati.

Znamo da postoje neki propusti. Želimo se poboljšati i pokazati najbolju verziju PSG-a", rekao je Neymar.

Osvrnuo se i na oporavak Kyliana Mbappea od ozljede uoči ključnog dvoboja protiv Bayerna.

"Za nas je on ključan, on je igrač svjetske klase. Znamo njegovu važnost. S njim se osjećamo snažnije. Nadamo se da će moći igrati neke minute. Rekao mi je da se osjeća dobro", rekao je Neymar.