Vijesti

Seid Škaljić iz SBB-a prešao u Hadžibajrićev NBL

Općinski vijećnik u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo Seid Škaljić, magistar menadžmenta i poslovne ekonomije sa dugogodišnjim organizacijskim i rukovoditeljskim iskustvom i istaknutim zalaganjem za privredni razvoj Starog Grada, od danas je član Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL) i jedan od kandidata NBL-a za Općinsko vijeće Stari Grad na predstojećim lokalnim izborima, saopćeno je iz ove stranke.

Seid Škaljić je danas tokom susreta sa predsjednikom NBL-a Ibrahimom Hadžibajrićem i zvanično potpisao pristupnicu ovoj stranci i izrazio svoje opredjeljenje da nastavi aktivno djelovanje u Općinskom vijeću Stari Grad i zalaže se za rješavanje problema građana Starog Grada.

Škaljić je inače stanovnik mjesne zajednice Mošćanica i sin je bivšeg načelnika Općine Stari Grad Fehima Škaljića, te su mu itekako poznati i bliski problemi sa kojima se suočavaju građani ove lokalne zajednice i za čije rješavanje se i dosad aktivno zalagao. Sa višegodišnjim iskustvom u realnom sektoru, te organizacijskim i upravljačkim vještinama koje ga krase, nesumnjivo je Seid Škaljić značajno pojačanje Nezavisne bosanskohercegovačke liste, ali istovremeno i osoba na koju građani mogu računati u Općinskom vijeću.

Škaljić i Hadžibajrić

„Izražavam zadovoljstvo zbog činjenice da je mr Seid Škaljić od danas član NBL-a čime potvrđujemo opredjeljenje da kandidati NBL-a na lokalnim izborima budu osobe koje su profesionalno ostvarene, uspješne i spremne na nesebičan rad za građane. Škaljić je mlad i perspektivan političar koji će svojim djelovanjem doprinijeti našoj viziji da na temeljima tradicije nastavimo graditi bolju budućnost,“ izjavio je predsjednik NBL-a Ibrahim Hadžibajrić.

„Vidljiv je prospertet i razvoj naše lokalne zajednice u posljednjih dvanaest godina pod rukovodstvom općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića. Iz tog razloga prepoznao sam Nezavisnu bosanskohercegovačku listu kao pravo mjesto za ispunjenje mojih ambicija da zajedno gradimo još ljepši Stari Grad,“ izjavio je Škaljić.

Seid Škaljić rođen je 1987. godine i magistar je menadžmenta i poslovne ekonomije. Radio je kao direktor predstavništva Interpetrola SA za Zapadni Balkan, a trenutno obavlja funkciju direktora Društva '949' d.o.o. Sarajevo u oblasti automobilske industrije. Završio je Školu za političke studije Vijeća Evrope i radio na razvijanju demokratije i političke kulture, dijaloga i tolerancije. Vijećnik je u Općinskom vijeću Stari Grad Sarajevo od 2012. godine gdje se kroz brojne inicijative i prijedloge zalagao za privredni razvoj općine Stari Grad. Prelaskom u Nezavisnu bosanskohercegovačku listu (NBL) Škaljić je i zvanično napustio Savez za bolju budućnost (SBB).