Magazin

Sin Dade Topića: S ocem se nisam čuo 10 godina

Stariji sin Dade Topića, Daniel, živi s majkom u Parizu te se bavi modnom fotografijom. S ocem ima, kako kaže, specifičan odnos

Muzičar Dado Topić tokom svoja dva braka dobio je dva sina, Daniela i Rea. Stariji sin Dade Topića, Daniel, živi s majkom u Parizu te se bavi modnom fotografijom. S ocem ima, kako kaže, specifičan odnos.

"Dugo živim u Parizu, od svoje osme godine, ovdje sam završio školu i fakultet. Bavio sam se manekenstvom, putovao sam po Evropi, Aziji i Americi, a onda sam prešao na fotografiju, zbog koje sam također stalno na putu. U posljednje vrijeme sam u Parizu jer mi je mama bolesna", rekao je sin Dade Topića i dodao kako u jednoj životnoj fazi oca nije vidio punih deset godina.

"Manekenstvom sam se počeo baviti slučajno i kroz taj posao sam se zaljubio u fotografiju. Više mi se sviđa biti iza kamere nego ispred. U Pariz smo došli svi zajedno, mama, tata i ja, 1982. godine. Onda su se zakomplicirale stvari između mame i tate i odlučili su se razvesti. Mama je odlučila ostati u Parizu, a tata se vratio kući. Tad smo se jedan drugom izgubili iz vida, a poslije je došlo do rata. Oca nisam vidio deset godina, od moje osme do 18. godine", otkrio je, piše Blic.

Ipak, mladi fotograf je otkrio kako je tokom života prihvatio svoj i očev neobičan odnos.

"Kad si dijete, nekako ti to ide ka srcu, razmišljaš to mi je tata, a kada odrasteš, shvatiš da nije sve u životu crno i bijelo. Prihvatiš to onako kako je. Sve je to život. On je do moje osme godine bio najbolji tata na svijetu i tu je zaradio kredit kod mene. Što je bilo, bilo je. Ne volim ostajati u prošlosti, volim budućnost", rekao je Daniel.