Kriminal

Ponovo uhapšen član narkobande Aleksandar Nikolić: Uhvaćen kako prodaje kokain

Aleksandar Nikolić, član narkobande koja je razbijena u akciji Tužilaštva BiH “Transporter” sinoć je ponovo uhapšen.

Naime, Nikolić je već ranije bio uhapšen u akciji Transporter. Odlučeno je bilo da bude pušten uz mjere zabrane. Međutim, kako Raport saznaje Aleksandar Nikolić opet uhvaćen kako prodaje kokain.

U akciji Transporter koja je bila tokom 2021. godin uhapšeni su Bojan Cvijetić, nekadašnji savjetnik Dragana Mektića u Ministarstvu sigurnosti BiH, zatim Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, suspendovani inspektor MUP-a RS-a Mladen Milovanović, Ivan Jurić, Tijana Stojanović, Dragan Kresojević, Siniša Bačić i Igor Knežević, a akcijom su obuhvaćeni i Petar Dukić i Radislav Tešić, koji su izbjegli hapšenje.

Akciju su tada izveli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet. Zaplijenili su 303 kilograma marihuane, vrijednosti oko 1,2 miliona maraka. Droga je pronađena u kombiju, koji je povezan s Petrom Dukićem.

Policijski izvor otkriva da je kriminalna grupa razbijena i da su prikupljeni brojni dokazi protiv njih.

"Upravo dekripcijom aplikacije Sky i Anom policija je prikupila dovoljno dokaza o načinu rada, ali i o tome ko je i kakvu ulogu imao u ovoj kriminalnoj grupi", pojašnjava tada izvor za medije.

Na čelu grupe bio Bojan Cvijetić, a ispod njega u strukturi su bili Dukić, Rađević i Nikolić, dok su ostali uglavnom imali ulogu kurira.

Podsjetimo, Cvijetić je također nedavno ponovo uhapšen jer je ponovio krivično djelo.