Pakleni Šund

Kako je pjesma iz uvoda Prijatelja dovela do raspada benda koji ju je pjevao?

raspada benda prijatelji serija

Članovi benda koji stoji iza kultne tematske pjesme Prijatelja otkrili su kako je njihova veza sa sitcomom dovela do raspada benda. Najpoznatiji po pjesmi I'll Be There For You, stihovi The Rembrandtsa zauvijek su se urezali u kolektivnu memoriju, od zaraznog refrena do pljeskanja koje svaki slušatelj jednostavno odmah prepoznaje. Prijatelji su se prikazivali od 1995. do 2004., a serija ne bi bila ono što jest bez svoje poznate uvodne melodije.

Sitcom je zauvijek promijenio živote članova benda The Rembrandts nakon što je njihova hit pjesma korištena u uvodu više od 200 epizoda serije.

Bili su podijeljeni

"Naš menadžer je rekao da se za sitcom traži tematska pjesma. Kevin Bright, izvršni producent serije, bio je obožavatelj The Rembrandtsa", rekao je član benda Danny Wilde za The Guardian.

Na pitanje jesu li on i kolega iz benda Phil Solem bili zainteresirani za ponudu, Wilde je otkrio da su u početku bili podijeljeni oko odluke. Ipak, otkrio je, kultna pjesma I'll Be There For You nije uvijek bila očiti favorit.

"REM-ov Shiny Happy People je svirao preko scene s fontanom i htjeli su nešto s istim tempom. Verziju od 43 sekunde snimili smo dva dana kasnije. Producenti su došli u studio i htjeli napraviti pljesak, ali nikako ga nisu mogli dobiti. Napravili su nekoliko snimaka, rekli smo im da je u redu. Kada su otišli, izbrisali smo to i stavili svoje", objasnio je Wilde.

The Rembrandts

No popularnost pjesme nije donijela sreću bendu.

Teret za bend

"Jednom kada su ljudi shvatili da smo to mi, to je uništilo našu cool vibru", rekao je Wilde. Dodao je da su prešli s "cool klubova" na nastupe na "matinejama gdje bi roditelji dovodili svoju djecu". Rekao je i da je pjesma ubrzo postala teret za bend te je na kraju postala i razlog njegovog raspada. Međutim, Wilde i Solem su se ponovno okupili i ''još uvijek prave albume i sviraju''.

"Svaki put kad se pusti, ima malo zarade. To je samo novčić ili što već, ali zbrajaju se. Moja djeca su na fakultetu i dobio sam prekrasan dom. Nisam bogat, ali mi je ugodno", rekao je Wilde na pitanje o zaradi od svog najvećeg hita.