Sport

Nadal: Jedina istina je da trenutno ne znam kad ću opet igrati

Rafael Nadal od početka sezone ponovo ima velikih problema s povredom. Nije igrao od Australian Opena, a neizvjesno je kada će Nadal opet igrati.

O novim informacijama

Fanove je prije nekoliko dana obradovala objava organizatora Mastersa u Monte Karlu.

Oni su potvrdili učešće Nadala na turniru, ali Španac se oglasio i rekao da mu nije jasno ko je plasirao tu informaciju.

“Ne znam ko je plasirao tu informaciju. Potvrdio bih je da je tačno, ali nažalost, ne mogu još da potvrdim. Jedina je istina da u ovom trenutku ne znam kad ću ponovo igrati. Rekao bih da znam, ali ne znam”, rekao je Nadal.

Godinama je poznato da Nadal ima problema sa lijevim stopalom. Tačnije sa samo jednom kosti koja je kasnije dovela do brojnih drugih povreda. Pričalo se da ima Miler-Vajsov sindrom koji dovodi do nekroze jedne kosti u stopalu. Ipak, ortopedi i danas sumnjaju da je to njegova tačna dijagnoza.

Koji je njegov problem?

Problem sa stopalom svakako postoji i dalje, a Nadal je pronašao načine da ih „umiri“. Nerijetko je primao injekcije (kao tokom Rolan Garosa prošle godine), a ima i specijalno dizajnirane patike kako bi se pritisak podijelio na ostatak stopala. To je dovelo do kompenzacije ostatka tijela, pa je tako imao povrede koljena, ali i kuka koji ga muči od ove godine.

Na sreću svih ljubitelja tenisa, veliki šampion se nije povukao. Nije neko ko je navikao da odustaje. Čak i kada se sumnjalo u njegove povrede. Prošle godine se povukao sa Vimbldona prije polufinala zbog povrede abdomena (nije mogao ni da servira), a na US Openu ga je savladao Frensis Tijafo. U sljedećih šest mečeva je izgubio još četiri susreta. Ujedno mu je to najgori učinak u karijeri.

Spekuliše se o različitim metodama lečenja i očekuje se da bude potpuno spreman za turnire na šljaci. Uostalom „Kralj šljake“ nema slučajno taj nadimak, a apsolutni fokus sezone su mu dvije sedmice na Rolan Garosu od kraja maja do početka juna. No, još uvijek nije poznato kada će Nadal igrati.