Svijet

Šta se dešava sa Stormy Daniels? Otkazan intervju iz sigurnosnih razloga. “Nadam se da je dobro”

Intervju Stormy Daniels s Piersom Morganom otkazan zbog "sigurnosnih problema".

Žena zbog koje je podignuta optužnica protiv bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trupma trebala je večeras imati intervju s Piersom Morganom s britanskog Talk TV-a.

Međutim, u posljednjih nekoliko trenutaka Morgan je rekao da je intervju odgođen zbog "nekih sigurnosnih problema", prenosi Sky News.

"Nažalost, Stormy Daniels je morala iznenada odgoditi naš večerašnji intervju zbog nekih sigurnosnih problema koji su se pojavili. Nadam se da je dobro", objavio je Morgan na Twitteru.

I dok se čekaju podrobnije informacije o razlogu otkazivanja intervjua, oglasila se glasnogovornica Donalda Trumpa.

Liz Harrington je rekla da se "SAD pretvaraju u banana republiku" i da "zemlja gubi svoj status". Rekla je da Trump "radi dobro" i da "zna da nije učinio ništa loše".

Međutim, bio je "zabrinut" za SAD jer je "ovo bilo potpuno neutemeljeno", dodala je Harrington.

"Već sedam godina je pod neutemeljenom istragom. Uvijek je čistiji od onih na drugoj strani jer je istina na njegovoj strani", kaže Harrington.

Rekla je da je njegov tim "spreman na sve". Nazvala istragu "korumpiranom".

“To se ne može dogoditi u velikoj zemlji kao što je naša i gubimo status velike nacije i pretvaramo se u banana republiku”, dodala je ona.

Optužnica protiv Trumpa se odnosi na malverzaciju s novcem iz predsjedničke kampanje za plaćanje 130.000 dolara porno glumici Stormy Daniels, kako prije izbora 2016. ne bi govorila o odnosu s njim.