Vijesti

Vlada FBiH imenovala brojna kadrovska rješenja

Vlada FBiH kadrovska rješenja

Vlada Federacije BiH danas je imenovala brojna kadrovska rješenja.

Na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva, donijela Rješenje o imenovanju predstavnika Federacije BiH u Upravni odbor Javne zdravstvene ustanove Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla. U Upravni odbor JZU UKC Tuzla imenovan Rješenjem Vlade FBiH od 6.10.2022. godine, uime Federacije BiH, imenuju se Emir Softić (predsjednik) i Božo Jurić (član), a njihov mandat traje do isteka mandata ostalih članova Upravnog odbora.

Prethodno je doneseno Rješenje o razrješenju vršitelja dužnosti predsjednika i člana Upravnog odbora JZU UKC Tuzla, predstavnika Federacije BiH. Na prijedlog Federalnog ministarstva zdravstva danas je izmjenjeno i Rješenje o imenovanju Upravnog odbora Univerzitetsko kliničkog centra Sarajevo.

Izmjenom je u ovaj upravni odbor imenovana Martina Grgić (član iz Srednjobosanskog kantona), a njen mandat traje do isteka perioda na koji su imenovani predsjednik i članovi ovog upravnog odbora. Prethodno je doneseno Rješenje o razrješenju predstavnika Srednjobosanskog kantona dužnosti člana u ovom upravnom odboru, na njegov lični zahtjev.

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru privrednog društva Ceste d.d. Mostar za donošenje odluke o imenovanju vršioca dužnosti članova Uprave Društva, do okončanja konkursne procedure, a najduže do 12 mjeseci, i to Branka Bage (v.d. direktor), Zdenka Propadala (v.d. izvršni direktor za održavanje), Maje Pehar (v.d. izvršni direktor za računovodstvo i finansije) i Josipa Marijanovića (v.d. izvršni direktor za pravne i opće poslove). Prethodno je data prethodna saglasnost ovom nadzornom odboru za donošenje odluke o razrješenju vršioca dužnosti članova Uprave Društva zbog isteka mandata.

Na prijedlog ovog ministarstva data je i prethodna saglasnost Nadzornom odboru za imenovanje vršioca dužnosti članova Uprave JP Hrvatske Telekomunikacije d.d. Mostar uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže od 12 mjeseci, i to Gorana Kraljevića za vršioca dužnosti generalnog direktora i Draženka Pažina za vršioca dužnosti izvršnog direktora. Prethodno je data prethodna saglasnost Nadzornom odboru za razrješenje dužnosti članova Uprave uime državnog kapitala.

Za učešće u radu i odlučivanju na predstojećim skupštinama privrednih društava danas su opunomoćeni Adnan Frljak (UNIS Ginex d.d. Goražde) i Zerina Konjhodžić (BH Telecom d.d. Sarajevo).