Sport

Detalji Messijevog razlaska s PSG-om: Sve je počelo prije mjesec

Leo Messi suspenzije PSG

Jutros je L'Equipe objavio kako Lionel Messi napušta PSG na kraju sezone po isteku ugovora, a sada je potvrdu te informacije dao i Fabrizio Romano. Odluka je potvrđena, a ekspert za transfere iznio je nekoliko važnih detalja u prekidu suradnje Messija i francuskog prvaka.

"Leov otac Jorge prenio je odluku PSG-u već prije mjesec dana zbog cijelog projekta", piše Romano pa dodaje:

"PSG je nakon toga suspendirao Messija na dvije sedmice nakon njegovog putovanja u Saudijsku Arabiju. Čini se da je veza prekinuta nakon što je Messi prije mjesec dana odlučio otići iz kluba." Messi je nakon toga otputovao poslovno u Saudijsku Arabiju pa je nakon toga nastao problem.

Messi je promotor Saudijske Arabije, za to prima golem novac i u tu je zemlju otputovao samo nekoliko sati nakon iznenađujućeg poraza od Lorienta u prošlom kolu. Navodno je očekivao uobičajena dva dana odmora nakon susreta u nedjelju, no u klubu su odlučili u ponedjeljak održati trening na kojem njega nije bilo.

PSG je zbog toga suspendirao Messija na dvije sedmice bez utakmica i bez treninga, ali i bez plaće za taj period. Argentinac je po dolasku u PSG 2021. godine potpisao ugovor na dvije godine uz opciju produženja za dodatnu sezonu. Ona se neće aktivirati. Pred Messijem su nakon suspenzije još samo tri utakmice za Paris Saint-Germain, a onda odluka o nastavku karijere.