Svijet

Sve su oči bile uprte u njih: Pogledajte ponašanje posvađanih prinčeva braće tokom krunidbe

Jučerašnja krunidba kralja Charlesa III (74) historijski je događaj o kojem se priča i danas, a jedna od glavnih tema svakako su i posvađana braća Harry (38) i William (40).

I dok je stariji William s porodicom pratio očev najvažniji dan iz prvog reda, odbjegli sin Harry dobio je mjesto u 'dalekom' trećem, te je sjedio sa svojim sestričnama, princezama Beatrice i Eugenie, kćerima princa Andrewa (63) te njihovim muževima.

Ovo je bio prvi susret braće nakon Harryjevih eksplozivnih memoara 'Rezervni' u kojima je iznio niz optužbi protiv svoje porodice, pa ne čudi da su sve oči bile uprte u njih. Nekad blisko povezana braća nisu se niti pogledala, čak niti u trenutku kad su William i Kate (41) ulazili u Westminstersku opatiju s djecom, te se prvi put našli s Harryjem u istoj prostoriji nakon izlaska knjige.

Dok su hodali prema svojim mjestima, Harryjevo lice je tražilo Williamov pogled, no bezuspješno.

Kamere su ga tokom ceremonije uhvatile i kako nekoliko puta pogledava prema bratu, budućem kralju, no također bez previše uspjeha.

Harry se s ostatkom porodice nije pojavio niti na balkonu nakon ceremonije, a odmah po završetku svečanosti, s velikim osmijehom na licu je sjeo u automobil, a zatim i u avion kojim je otišao natrag u Ameriku svojoj porodici.

Tamo su ga dočekali supruga Meghan Markle, kćerkica Lilibet Diana i sin Archie koji je tog dana slavio 4. rođendan. Mnogi se tako danas pitaju hoće li mu William ikad oprostiti sve izgovoreno, ali i napisano…