Sport

Tahirović za Raport o uspjehu bh. rukometaša: Zaslužili smo sreću u žrijebu i prvu pobjedu

Nakon velikog uspjeha bosanskohercegovačkih rukometaša koji su treći put izborili plasman na prvenstvo Evrope, za Raport je govorio proslavljeni bh. golman Enid Tahirović koji čestita momcima i kaže da su zaslužili sreću u žrijebu.

"Kvalifikacije na početku nisu izgledale baš najbolje, posebno rezultatski. Bolan je bio onaj poraz u Skenderiji od Crne Gore koji je bio prilično uvjerljiv.

Ipak, nastavili smo raditi i kasnije su došli rezultati. Pobijedili smo dva puta Kosovo i imali prvu meč loptu protiv Slovenije koju smo iskoristili. Selektor je bio u pravu kad je rekao da će iz meča u meč igra u napadu i odbrani biti sve bolja i bolja", kaže nam Tahirović.

Treći jakosni šešir

Ističe da je pobjeda u posljednjem kolu protiv Crne Gore bitna jer smo sada u trećem šeširu pred žrijeb grupa.

"Taj treći jakosni šešir mijenja sve. Dobit ćemo neku ekipu iz posljednjeg šešira koju objektivno možemo pobijediti. Tome se i nadam - prvoj pobjedi na EP. Ona bi nam možda donijela i drugi krug.

Nadam se da ćemo imati malo sreće u žrijebu konačno. Do sada je nismo imali. Mislim da smo je zaslužili jer smo tu treći put i jer smo EP izborili u stilu.

Možda izvučemo i neku malo 'lakšu' ekipu iz drugog šešira. Ima tamo ekipa s kojima smo ra nije igrali i koje smo pobjeđivali", kaže Tahirović.

Premijer liga pokazala kvalitet

Kaže da je za našu reprezentaciju izuzetno bitno da ima dosta rukometaša iz Premijer lige BiH.

"Odlično je odigralo nekoliko momaka iz Premijer lige kao što su Milan Vukšić i Vlado Draganić. To je pokazatelj da u Premijer ligi BiH ima kvaliteta bez obzira na to što je neki osporavaju", kaže Tahirović na kraju razgovora za Raport Enid Tahirović.