Sport

Teniser Janko Tipsarević učlanio se u Vučićevu stranku: ‘Što baš sad? Kao da ide u četnike 1944.’

Janko Tipsarević, jedan od najboljih srpskih tenisera koji je svojevremeno dogurao do osmog mjesta ATP ljestvice,

Janko Tipsarević, jedan od najboljih srpskih tenisera koji je svojevremeno dogurao do osmog mjesta ATP ljestvice, učlanio se u Srpsku naprednu stranku Aleksandra Vučića neposredno pred njegovo najavljeno povlačenje s čela stranke i time izazvao podijeljene reakcije javnosti.

Fotografiju Tipsarevića kako potpisuje pristupnicu SNS-u te se rukuje s Darkom Glišićem, predsjednikom Izvršnog odbora stranke objavila je stranka na društvenim mrežama.

'Proslavljeni teniser Janko Tipsarević danas je postao član naše SNS porodice. Dobro došao, majstore! Zajedno u nove pobjede', stoji na mrežnim profilima stranke.

Potez poznatog tenisera izazvao je podijeljene reakcije. Dok je Vučiću blizak dio javnosti reagirao oduševljeno, protivnici se pitaju zašto se učlanio baš u trenutku kad je srpsko društvo u velikoj krizi, konstatirajući kako mu je sigurno obećana neka materijalna korist. 'Ovo je kao odlazak u četnike 1944.', kaže jedan od komentara na Twitteru.

Tipsarević je 2020. završio bogatu igračku karijeru u kojoj je osvojio Davis Cup s reprezentacijom Srbije, četiri ATP turnira u pojedinačnoj konkurenciji te 15 turnira Challenger. Danas je uspješan trener i vlasnik teniske akademije.

Tipsarevićev potez još više čudi obzirom na činjenicu da je Aleksandar Vučić u posljednje vrijeme više puta najavljivao odlazak s čela SNS-a te tranziciju u narodni pokret koji će predvoditi upravo on.