Vijesti

Raport saznaje: KCUS brutalno slagao pacijente, magnetna ne radi!

KCUS sebija izetbegović

Iako je Klinički centar UNSA jutros obavijestio Ministarstvo zdravstva KS da je aparat za magnetnu rezonancu u funkciji, kako Raport saznaje, to nije tačno.

Naime, gomila pacijenata danas se nakon te informacije uputila prema KCUS-u, međutim vraćeni su s obrazloženjem da aparat ne radi.

Radi se uglavnom o pacijentima sa teškim dijagnozama koji su, nakon ovakve obmane KCUS-a, bili bijesni te su uputili niz kritika menadžmentu na čelu sa Sebijom Izetbegović koja je potpisala pismo koje je upućeno Ministarstvu zdravstva.

Da aparat ne radi za Raport je potvrdio i ministar zdravstva Haris Vranić.

"Hvala na Vašem interesovanju i brizi za probleme naših građana. Nakon što smo u velikom broju dobili primjedbe građana da na KCUS-u ne radi niti jedan MR aparat za dijagnostiku, odmah sam reagovao i poslao upit o istinosti navoda.

Danas smo dobili odgovor iz KCUS-a s kojim je javnost odmah upoznata.

Međutim, odmah po toj objavi, dobili smo još više pritužbi da navodi iz KCUS-a nisu tačni, i da i dalje se ne mogu obaviti pregledi na MR aparatima.

S obzirom na te navode želim da obavjestim naše građane koji su bili naručeni na MR pregled, i koji su trebali obaviti pregled MR na KCUS-u, da mogu slobodno da odu u bilo koju privatnu ili javnu registriranu zdravstvenu ustanovu, i obave potreban pregled MR na koji su bili naručeni na KCUS-u.

Naglašavam da će novac od obavljenih pregleda biti refundiran od strane ZZO KS.

Nadam se da će ovo pomoći da pacijenti obave neophodne preglede", rekao nam je Vranić.