Region

Opozicija najavljuje velike proteste u Srbiji. Plan i dalje tajna

Posljednji sastanak opozicije, uoči trećeg po redu protesta „Srbija protiv nasilja“ bit će završen u 17.50 minuta, deset minuta prije današnjeg okupljanja građana ispred Skupštine Srbije.

Predstavnici opozicije u izjavama za Danas tvrde da će se tada opredijeliti za jednu od opcija planiranih za današnji skup.

Kako se saznaje, u pitanju je moguća blokada dva mosta u Beogradu.

Plan mitinga zavisi od dolaska poljoprivrednika koji protestuju u Beograd – da li će biti zaustavljeni na ulasku u grad, ili ne.

Na pitanje da li je u planu blokada Pančevačkog mosta, imajući u vidu da su danas u Pančevu poljoprivrednici blokirali ključane saobraćajnice, kao i da se u 18 sati očekuje dolazak predsjednika Srbije i vladajućeg SNS-a Aleksandra Vučića, u taj grad na miting vladajuće stranke, sagovornici Danasa odgovaraju odrečno, s naznakom da ništa nije sigurno.

Ukoliko poljoprivrednici iz drugih dijelova Srbije budu zaustavljeni, kako kažu iz opozicije, moguće je upućivanje kolone protesta "Srbija protiv nasilja" njima u susret.

 Poslanik Skupštine Srbije iz Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je da očekuje čak 150.00 ljudi na današnjim protestima.