Sport

Uhapšen bivši igrač Barcelone. Iz pištolja pucao u zrak?

pereira

Uhapšen je brazilski nogometaš Douglas Pereira (32), objavio je Globo Esporte. Brazilski medij navodi kako je bivši desni bočni igrač Barcelone uhapšen nakon što je 21. aprila navodno iz pištolja pucao u zrak na parkiralištu u glavnom gradu Braziliji. Pereira je navodno pio na brodu na jezeru Paranoa, koji je napustio jer se posvađao s ostalim ljudima.

Football Espana dodaje kako je Douglas Pereira izjavio da je potom hodao kroz šumu neovlašteno noseći oružje. Stigao je do sportskog kampusa, gdje su ga zaštitari zamolili da ode, a on se navodno sukobio s drugim ljudima, da bi zatim zapucao iz pištolja. Policija je uhapsila Pereiru, čiji skriveni pištolj nije pronađen. Pušten je dva dana kasnije iz pritvora te ga očekuje suđenje zbog ilegalnog posjedovanja vatrenog oružja i pucanja iz njega.

Barcelona je 2014. godine dovela Pereiru iz Sao Paula za četiri miliona eura. Međutim, od 2014. do 2019. upisao je samo osam nastupa za katalonski klub, koji ga je slao na posudbe u Sporting Gijon, Benficu i Sivasspor. Bešiktaš ga je doveo kao slobodnog igrača 2019. godine, no i za turski sastav upisao je svega sedam nastupa tokom tri godine, navode podaci Transfermarkta. Otada je bez kluba.