Vijesti

Kakvo nas vrijeme očekuje u ponedjeljak? Meteorolozi objavili prognozu

vrijeme u ponedjeljak

Kakvo se vrijeme u Bosni i Hercegovini očekuje u ponedjeljak? Prije podne očekuje pretežno oblačno s kišom i pljuskovima. U drugom dijelu dana postepeno smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U Sarajevu vrijeme u ponedjeljak pretežno oblačno, prije podne povremeno sa kišom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepeni Celzijevih.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Bjelašnica 8; Sokolac 15; Ivan Sedlo 17; Bihać i Sarajevo 18; Gradačac, Livno i Tuzla 19; Bijeljina, Sanski Most i Zvornik 20; Prijedor i Srebrenica 21; Banja Luka i Zenica 22; Doboj i Široki Brijeg 23; Trebinje 25 te Mostar i Neum 26 stepeni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

I narednih dana meteorolozi prognoziraju padavine, a temperature će se zadržati na nivou od prethodnih dana. Prema procjenama, još nema naznaka ljetnim temperaturama i dužim sunčanim periodima u Bosni i Hercegovini.