Politika

U Vladi RS svečani prijem povodom Dana Rusije. Dodik dobio nagradu, novinari iz RS nagrađeni za ‘hrabrost’

U Vladi Republike Srpske upriličen je svečani prijem povodom Dana Rusije.

Kako je navedeno u saopćenju, to je praznik 'koji oličava ovu prijateljsku državu, njenu bogatu istoriju, kulturu i tradiciju'.

Povodom proslave Dana Rusije uručene su nagrade Saveza novinara Rusije, a nagradu su dobili predsjednik RS Milorad Dodik te ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov.

Dodiku uručena nagrada

Vladimir Solovjov, predsjednik Saveza novinara Rusije, je ovom prilikom dodijelio nagrade za hrabrost i profesionalnost novinarima iz Republike Srpske.

Nagrade su dobili glavna urednica Informativnog programa RTRS Nada Veletić, predsjednik Udruženja novinara Republike Srpske Danijel Simić, te novinarka ATV-a Darinka Petrović.

Svečanom prijemu prisustvovali su i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković, predstavnici institucija Republike Srpske, narodni poslanici te vjerski velikodostojnici.

Nacionalni Dan Rusije, obilježava se 12. juna, u sjećanje kada je na taj dan 1990. godine, Prvi kongres narodnih poslanika prihvatio Deklaraciju o državnom suverenitetu Rusije, u kojoj je proglašen Ustav i zakoni.