Sport

PSG postavio ultimatum Mbappeu, Real spreman potući sve rekorde

skriva ime jednog sponzora mbappe na stadionu drži prekrižene ruke

Najveća zvijezda Paris Saint Germaina (PSG) Kylian Mbappe mora do kraja mjeseca produžiti ugovor ili otići iz kluba. Takav je prekjučer uvjet Mbappeovim agentima postavio vlasnik prvaka Francuske, šeik Hamad Al Thani bin Hamad.

Navodno je sjajni napadač dan kasnije, u četvrtak, poručio da neće produžiti ugovor. No, rekao je i da želi ostati u Parizu i naknadno odlučiti o svojoj budućnosti.

Katarski bogataš presjekao

Međutim, katarski bogataš je na to definitivno "presjekao". Navodno je odlučio odmah prodati svog najboljeg igrača.

Time bi Parižani izbjegli mogućnost da ih idućeg ljeta sjajni napadač napusti kao slobodan igrač, bez plaćanja obeštećenja PSG-u. Naime, Mbappeu (24) ugovor vrijedi do 2024. godine.

On je imao opciju da ga produži do 2025., ali je rekao da neće aktivirati tu klauzulu o produženju.

Glavni kandidat za njegovo dovođenje je španski Real Madrid, koji se već puno spominjao. Međutim, sada se čini da je transfer vrlo izvjestan.

Dogovorili odštetu?

Klubovi su po nekim izvorima već i dogovorili odštetu od 250 miliona eura, odnosno 200 odmah i 50 mogućih u dodatnim bonusima, prenosi HRT.

Bio bi to rekordan transfer u svijetu nogometa. Aktuelni rekord drži upravo PSG koji je 20017. platio španskoj Barceloni 222 milina eura obeštećenja za brazilskog asa Neymara kojeg se sada pokušava riješiti.