Sport

Bašić nakon podviga “Plavih”: Želim da odigramo još dvije spektakularne utakmice

Fudbalski klub Željezničar uspio je izboriti plasman u drugo pretkolo Konferencijske lige UEFA (Evropska nogometna federacija).

To je zaista fantastičan rezultat za ekipu kojoj nisu prognozirali ni plasman u Evropu kroz Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a kamoli još da će preskočiti prvu prepreku na evropskoj sceni.

Novi evropski izazov

No, "Plavi" su srušili sve prognoze.

Pod vodstvom šefa stručnog štaba Nermina Bašića izbacili su fudbaleri Željezničara nakon dvomeča prvog pretkola Konferencijske lige UEFA bjeloruski Dinamo i sad čekaju naredni evropski izazov.

"Odigrali smo taktički fenomenalnu utakmicu. Pogodili smo s određenim izmjenama i formacijom", rekao je Bašić, naglasivši da su osujetili sve planove Dinama.

Sarajevski klub će u drugom pretkolu Konferencijske lige iduće sedmice (27. juli) na Grbavici dočekati azerbejdžanski Neftchi.

Ponovo igraju u Bakuu

Potom će “Plavi” ponovo igrati u Bakuu (3. august), baš kao i večeras, s obzirom na to da je Dinamo Minsk zbog zabrane igranja mečeva u Bjelorusiji (razlog zabrane je ruska agresija na Ukrajinu) domaćin bio u glavnom gradu Azerbejdžana iz kojeg dolazi i Neftchi.

"Drago nam je što smo navijačima poklonili još jednu evropsku utakmicu. Mi se već u avionu počinjemo pripremati za narednog rivala.

Neftchi je ozbiljan klub, bit će veoma zahtjevan protivnik. No, mi ćemo biti hrabri. Želim da odigramo spektakularne utakmice", rekao je trener Željezničara.