Sport

Udarna vijest u svijetu fudbala: PSG ne vodi Mbappea u Japan, definitivno je na prodaju!

PSG je objavio spisak igrača koje vodi na pripreme u Japan, a na njemu nema najveće zvijezde kluba Kyliana Mbappea! Parižani svim se silama ovog ljeta pokušavaju riješiti 24-godišnjeg Francuza nakon što im je postalo jasno da on iduće godine želi otići besplatno.

PSG ne želi ni pomisliti na mogućnost da ostane bez takvog igrača, a da za njega ne dobije odštetu. Stoga je vodstvo kluba prelomilo i donijelo konačnu odluku da je Mbappe odsad definitivno na prodaju. Iz PSG-a tako nastoje i poslati poruku da nijedan igrač nije iznad kluba.

Očekuje se da će se Parižanima za Mbappea javiti brojni klubovi, a najkonkrentnije poveznice zasad je imao s Real Madridom. Podsjetimo, Mbappe je od 2017. godine u PSG-u, koji je za njega isplatio Monacu 180 miliona eura.

Marca: PSG ne može ništa Mbappeu

Najveći problem u cijeloj priči je što se PSG uopće ne pita hoće li Mbappe biti prodan. Francuz ima ugovor i niko ga ne može prisiliti na transfer. Samo on odlučuje kad će ići iz kluba.

"PSG ne može natjerati Mbappea na ništa što on ne želi. Iako je to i dosad bilo jasno, mi smo zatražili potvrdu FIFA-e i stvari stoje tako. Klub ne može prodati nogometaša u drugi klub ako on tamo ne želi ići. Ono što se radi u NBA-ju s razmjenama igrača ne može funkcionirati u nogometu", pisala je Marca prije dva dana i dodala:

"Ne samo to, ako će Parižani raditi pritisak da Mbappe napusti klub i neće poštovati sve odrednice iz ugovora koji su potpisali, postoji šansa da Mbappe dobije raskid ugovora u svoju korist. Mbappe jednostavno želi dobiti bonus od 150 miliona eura koji će dobiti ako ostane u PSG-u do kraja aktualnog ugovora. I to će i uspjeti jer drži PSG u šaci."