Sport

PSG pod pritiskom, žele odmah prodati Mbappea

Mbappe

Paris Saint Germain (PSG) pokušava što prije prodati Kyliana Mbappea, zbog zabrinutosti da će francuska nogometna superzvijezda postići dogovor da se sljedećeg ljeta pridruži Real Madridu kao slobodan igrač.

Kao možda najveća naznaka da je Mbappeova budućnost daleko od Pariza, prvaci francuske Ligue 1 izostavili su 24-godišnjaka iz ekipe za predsezonsku turneju po Japanu i Južnoj Koreji.

Sve opcije u igri

Navodi se da je Mbappe prošlog mjeseca rekao PSG-u da neće prihvatiti opciju produženja ugovora po završetku predstojeće sezone. Ovi najnoviji događaji sugeriraju da je to zaista slučaj.

Prema Fabriziju Romanu, PSG se želi pod hitno osloboditi Mbappea i razmotrit će ponudu bilo kojeg kluba.

Hoće li Real Madrid dati ponudu za ponajboljeg svjetskog napadača u aktuelnom prijelaznom roku, ostaje za vidjeti. Divovi iz španske La Lige pokušali su ga potpisati još prošle godine.

Intervencija Macrona

Tada je neviđena intervencija francuskog predsjednika Emmanuela Macrona na kraju dovela do toga da je Mbappe ostao u PSG-u.

U svakom slučaju, PSG je odlučan ne izgubiti Mbappea besplatno – što je posve razumljivo s obzirom na njegovu tržišnu vrijednost. Naime, ukoliko ostane do kraja ugovora u PSG-u, odnosno do ljeta 2024. godine, Mbappe bi mogao otići bez odštete, kao slobodan igrač.

U PSG-u su odlučni da izbjegnu takav scenarij.

Transfermarkt trenutno procjenjuje bivšeg napadača PSG-ovog rivala Monaca na 180 miliona eura. Međutim, nije nerazumno očekivati da bi, kao jedan od najboljih igrača na planeti, mogao koštati znatno više.

Među klubovima koji su navodno zainteresirani za Mbappea je saudijska Pro League ekipa Al-Hilal. Sudijska vlada navodno priprema značajnu ponudu za ugovor.

Engleski Arsenal se također nedavno povezivao s Mbappeom. Međutim, trener "Tobdžija" Mikel Arteta odbio je razgovarati o toj temi.