Sport

Lionel Messi i dalje je svjetska klasa. Argentinski čarobnjak zaludio Amerikance

Jedan od najboljih svjetskih fudbalera svih vremena Lionel Messi već je svojim potezima zaludio Amerikance.

Nakon što je postigao gol na debiju iz slobodnog udarca, Argentinac je po prvi put startao i to kao kapiten. Sa dva gola i asistencijom pokazao je da je i dalje vrhunska klasa iako mu je već 36 godina.

Messi: Predvodio novi klub

On je predvodio svoj novi klub, Inter Miami, u pobjedi od 4:0 protiv Atlante. Tako je ova američke ekipa lige postao 100. klub kojem je argentinski čarobnjak dao gol u karijeri.

Messiju je trebalo je svega 22 minuta za dva gola. On je već u osmoj minuti zatresao mrežu prvi put u jednoj pomalo i komičnoj situaciji.

Mesi je prvo u pokušaju da plasira loptu pogodio stativu. Potom je svoj odbitak smjestio u mrežu.

Već u 22. minutu je povećao na 2:0. Tada je iskoristio asistenciju za rutinsku završnicu iz sredine kaznenog prostora, prenosi Nova.rs.

Pozdravio i Beckhama

Messi je i asistirao početkom drugog poluvremena. Stigao je da se pozdravi i suvlasnika Miamija, englesku fudbalsku legendu Davida Beckhama, kome je slao poruke sa terena.

Messi je napustio igru u 79. minuti. Pobjeda je osigurala Interu mjesto u nokaut rundi Liga kupa. U ovom meču za Miami je debitirao i Messijev dugogodinji saigrač iz španske Barcelone, čuveni španski veznjak Sergio Busquets.

Inter Miami je, inače, na dnu tabele MLS lige i nije pobijedio u 11 ligaških utakmica prije Messijevog dolaska. Međutim, tim izgleda potpuno transformisan njegovim i Busquetsovim nastupom.