Treći dan ga nema

Cure novi detalji u priči o nestalom igraču Gorice. Javila se njegova porodica

U ponedjeljak, 21. augusta, nestao je fudbaler goričkog prvoligaša Hameed Abdulah Talal. Hameed je prije desetak dana stavio potpis na ugovor s HNK Goricom. U subotu, 19. augusta, otišao je iz Hrvatske u Budimpeštu kako bi iz svog stana donio potrebnu dokumentaciju za registraciju u svom novom klubu te preselio stvari u novi dom u Velikoj Gorici.

Zadnji kontakt je imao sa svojim agentom u jutarnjim satima ovog ponedjeljka, pri čemu mu je rekao kako upravo pakira stvari i kreće u Veliku Goricu kako bi stigao na popodnevni trening u klub. Od tada mu se gubi svaki trag. Barem do danas kada je mađarska policija uspješno locirala njegov bijeli Porsche Taycan švedskih registarskih oznaka.

Porodica je zabrinuta

Poznato je samo da je pronađen u Mađarskoj, ali svi drugi detalji o nestanku 27-godišnjeg nogometaša Gorice zasad su nepoznati. Policija u ovom trenutku ne isključuje ni otmicu kao mogući razlog nestanka, postoje opravdane sumnje u takav rasplet. Danas se oglasila i njegova porodica, otac i sestra dali su izjave za Aftonbladet.

"Ne znamo gdje se nalazi, ali naći ćemo ga", rekao je njegov otac i poklopio slušalicu jer je kretao na put u Mađarsku. Njegova sestra je za medije podijelila detalje situacije kod kuće.

"Pod velikim smo stresom i puno nas je ljudi nazvalo. Znamo da je policija bila u njegovom stanu sa psima, ali ništa nisu pronašli. Nastojimo ostati mirni", rekla je pa dodala:

"Poslao mi je video na Snapchatu kada je trenirao, ništa više od toga. Otac je otišao čim je shvatio da nešto nije u redu, ali nas nije htio preplašiti. Nije puno toga rekao. Urgiram na sve koji znaju nešto više, neka nam se jave."