Recept

Želite tijesto kao iz pekare? Ovako pekari prave najmekše pogačice ikada

Najbitniji je jedan trik prije samog stavljanja u rernu

Domaćice uvijek nastoje da idu korak ispred, pa tako nerijetko sasvim slučajno dođu do novih recepata.

Za ove pogačice kažu da su najmekše pogačice svih vremena, a dobijaju se tako jednostavno da prosto nećete vjerovati dok ne probate.

Sastojci:

125gr putera ili margarina
40gr. kvasca
1 jaje
300ml jogurta
100ml vode
900gr brašna
Za preliv
100ml maslinovog ulja
200-250gr jogurta
Za posipanje susam, lan

Priprema:

Umutite tijesto od brašna, vode, jogurta, kvasca i putera. Napravite male loptice koje ćete lagano premijesiti i staviti u vatrostalnu činiju pa naliti sa 250 grama jogurta i maslinovog ulja. Ovo je jako bitno. Ostavite da odstoje oko pola sata, prenosi Krstarica.

Nakon ovoga, prebacite ih tepsiju pa pecite oko pola sata na 200 stepeni Celzijusa.