bila na planinarenju

Vrhunska sportistkinja pala s litice i na mjestu poginula: ‘U šoku smo‘

Nogometni svijet je u suzama nakon što je stigla informacija da je preminula 26-godišnja moldavska reprezentativka Violeta Mitul
Violeta Mitul: Nogometni svijet je u suzama

Šokantne vijesti stižu s Islanda. Nogometni svijet je u suzama nakon što je stigla informacija da je preminula 26-godišnja moldavska reprezentativka Violeta Mitul.

Odbrambena igračica koja je za svoju zemlju nastupila 40 puta tragično je preminula nakon nesreće na planinarenju. Mitul je bila na planinarenju sa saigračicama iz kluba Einherji Vopnafjörður kada se dogodila stravična nesreća. Od nje se emotivnom objavom oprostio njen klub.

"S najdubljom tugom u našim srcima javljamo kako je iznenada preminula naša igračica, suigračica i prijateljica, Violeta Mitul, koja je preminula u nesreći koja se dogodila 4. septembra u dobi od samo 26 godina. Porodica Vopnafjörðura je obavijena tugom", napisali su iz kluba pa dodali:

"Violeta je bila draga, puna energije i uvijek nasmijana. Bila je važan član naše ekipe i sportašica za primjer. Njena smrt je veliki šok za sve nas i u nama je ostavila veliku prazninu. Naše misli su s njenim saigračicama i trenerima."

Islandski list Visir prenosi kako je policija javila da je djevojka pala s litice nedaleko od marine u Vopnafjörðuru. Uskoro je pristigla hitna pomoć, no samo su mogli konstatirati njezinu smrt.