ovo je sjajno

Volite li burrata sir? Onda ćete voljeti i burrata salatu, evo savršenog recepta

Burrata se često poslužuje s ljutim začinskim biljem, različitim vrstama pesta ili jelima s jakim okusom

Burrata je kremasti svježi sir s udjelom masti do 44-60%. Njegova kremastost čini ga idealnim za salate, tjesteninu, pizzu ili čak rižoto. Kao i mozzarella, pakuje se u salamuri. Može se jesti cijela ili narezana, a izvrsna je i na hljebu.

Burrata se često poslužuje s ljutim začinskim biljem, različitim vrstama pesta ili jelima s jakim okusom, jer iako je njezin vlastiti okus relativno blag i mekan, lijepo ističe okus ostalih sastojaka. Osim toga, odličan je izvor vegetarijanskih bjelančevina i zdravih masnoća i sjajna je namirnica za stvaranje dobro uravnoteženog obroka.

Prekrasna salata nudi ukusnu simfoniju okusa i tekstura. Kremasta tekstura burrate u kombinaciji s zemljastim okusom tartufa, sušenim rajčicama, ukiseljenim lukom i osvježavajućim pesto umakom, stvara jedno zaista zadivljujuće jelo. Ovo je recept za burrata salatu:

Sastojci

  • 250 grama buratta sira
  • Rukola
  • Sušeni i svježi paradajz
  • Ukiseljeni crveni luk ili svježi crveni luk
  • Maslinovo ulje
  • Pesto Genovese
  • Tartufata
  • Parmezan

Priprema

  1. Na tanjur položite svježu rukolu, a zatim u sredinu smjestite burrata sir. Zatim na tanjir dodajte svježi i sušeni paradajz.
  2. Poseban ukus ovoj salati dat će ukiseljeni crveni luk, ali možete se poslužiti i svježim. Ukiseljeni crveni luk potrebno je napraviti 24 sata ranije. Prokuhajte isti omjer sojinog umaka, sirćeta i šećera i prelijte na krupnije komade luka. Pustite da odstoji 24 sata u hermetički zatvorenoj posudi.
  3. Preko svih sastojaka prelijte pozamašnu količinu maslinovog ulja, zatim dodajte pesto i malo tartufata na burattu. Ako želite, za kraj dodajte parmezan ili klice.
  4. Poslužite salatu s brusketama.