Životni stil

Ručak koji će uljepšati kišni dan: Piletina s gljivama i špinatom u kremastom umaku

Sastojci:

  • pola kilograma pilećih zabataka
  • 100 mililitara bijelog vina
  • 200-300 grama špinata (poslužit će i zamrznuti)
  • 250 grama gljiva po izboru
  • 200 mililitara vrhnja za kuhanje
  • čehno bijelog luka
  • začinsko bilje (preporučujemo timijan i peršun)
  • kašičica maslaca

Priprema:

Zabatke zarežite do kosti pa ih raširite, kako bi se brže skuhali. Prepecite piletinu na maslacu sa svih strana da uhvati boju, dodajte joj sjeckani ijeli luk pa nakon pola minute i gljive. Dobro promiješajte. Pričekajte da izlapi voda koju će pustiti gljive pa dodajte vino.

Kad vino ispari, dodajte špinat. Posolite i poklopite da i on pusti vodu. Kad je tekućina izlapila, dolijte vode i kuhajte poklopljeno dok meso ne omekša. Po potrebi dolijte još vode, a ako želite možete joj dodati kocku za juhu ili je zamijeniti temeljcem.

Nakon 15-ak minuta dodajte vrhnje i začine, provjerite je li meso gotovo te ako je, poslužite.