Užas u tuzli

Smajl Mehmedović divljao u audiju, šest osoba nastradalo, on sve prenosio uživo

Prizori s lica mjesta su stravični

U ulici 18. hrvatske brigade u Tuzli 20. septembra 2023. godine u večernjim satima dogodila se saobraćajna nesreća, a prizori s lica mjesta su stravični. Prevernuti automobili, izvaljen stub ulične rasvjete, a u pomoć su pored Službe hitne medicinske pomoći pozvani i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Tuzla.

Portal Crna-Hronika navodi da dvojica mladića, koji su bili priključeni na respiratore, sada samostalno dišu. Djevojka koja je bila s njima u vozilu, teško je povrijeđena.

Za volanom Mercedesa nalazio se Smajl Mehmedović. Divljao je po tuzlanskim ulicama, prolazio kroz crvena svjetla, vozio preko 155 km/h dok mu je iz automobila tresla muzika narodne pjevačice Hajrije Gegaj “Ja djevojka, on oženjen majko” piše Crna-Hronika.

Sve vrijeme snimao je video i uživo ga prenosio preko društvene mreže Instagram. Dok je šest osoba teško povrijedio, od kojih je dvoje završilo na respiratoru, sve slike sa profila Smajl Mehmedović je obrisao.

  • Ð.D. 2002 godište, povrede glave, pacijent operisan. Pacijent samostalno diše.
  • M.V. 2003 godište, povreda glave, grudnog koša i kičme, operisan. Pacijent samostalno diše.
  • G.M.1997. godište, povreda vratne kičme i gornjih ekstremiteta, planiran operativni zahvat. Pacijentica samostalno diše.
  • D.A.1996. godište, povrede grudnog koša, kičme i abdomena, operisan. Pacijent samostalno diše.
  • M.R. 1986. godište, povreda glave, kičme i abdomena, samostalno diše, operisan.
  • M.E. 2001. godište je pacijent koji je hospitaloziran na Klinici za torakalnu hirurgiju zbog povrede rebra, svjestan komunikativan, u toku dodatna dijagnostika.
  • I pacijent M. K. 2002. godište, obrađen na prijemu Klinike za ortopediju i traumatologiju, te otpušten na kučno liječenje – navela je Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla za portal Crna-Hronika.

Iz MUP-a TK za portal Crna-Hronika potvrđeno je cijeli slučaj preuzeo Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona. Na mjestu uviđaja ove saobraćajne nezgode rukovodio je dežurni tužilac KTTK-a koji je i izdavao naredbe potrebne za istragu ovog slučaja.