dao lažno ime

Čovjek koji je slučajno mumificiran bit će sahranjen nakon 128 godina

Slučajno ga je mumificirao pogrebnik koji je eksperimentirao s novim tehnikama

Mumificirani čovjek poznat kao Stoneman Willie bit će dolično pokopan nakon što je 128 godina bio izložen u pogrebnom preduzeću u Readingu, Pennsylvania.

Neidentificirani muškarac bio je alkoholičar koji je umro od zatajenja bubrega u lokalnom zatvoru 19. novembra 1895. godine.

Slučajno ga je mumificirao pogrebnik koji je eksperimentirao s novim tehnikama balzamiranja, prema Auman's Funeral Home.

Obučen u odijelo s leptir-kravatom, mršavi čovjek prikazan je u kovčegu s crvenim pojasom preko prsa. Dlaka i zubi ostali su mu netaknuti. I lice mu je poprimilo" kožast" izgled.

S obzirom na to da je čovjek dao lažno ime kada je uhapšen zbog džeparenja, identitet Stonemana Willieja godinama je bio nepoznat. Lokalni zvaničnici nisu mogli pronaći njegove rođake.

Pogrebno preduzeće zatražilo je od države dozvolu da zadrži tijelo umjesto da ga pokopa kako bi pratilo eksperimentalni proces balzamiranja.

Međutim, Aumanovo preduzeće kaže da je sada identificiralo Stonemana Willieja, koristeći historijske dokumente. Njegovo ime će otkriti kada polože tijelo na konačni počinak.

Do sada se o njemu nije znalo mnogo osim njegovih irskih korijena.

"Ne nazivamo ga mumijom. Nazivamo ga našim prijateljem Williejem. Upravo je postao takva ikona, tako legendarni dio ne samo prošlosti Readinga, već sigurno i njegove sadašnjosti", rekao je Kyle Blankenbiller, direktor pogrebnog društva.

Cijele ove sedmice, Willie jeizložen u Aumanovom pogrebnom preduzeću.

U subotu će krenuti na svoje posljednje putovanje ulicama Readinga. Bit će pokopan na lokalnom groblju, gdje će njegovo pravo ime konačno biti upisano na njegovu nadgrobnu ploču.