Podnio ostavku

Nihad Uk: Niko na mene nije vršio pritisak

Foto: Fena

Dojučerašnji premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk obratio se medijima na press konferenciji nakon što je jutros podnio ostavku na tu funkciju.

"Odlučio sam da danas podnesem ostavku i prekinem trakavicu koja je problem javnosti, naše Vlade… U narednom periodu bit će realizirana i razmatrana moja ostavka. Sutra će biti zaklazana sjednica Skupštine. Kad bude potvrđena ostavka, kao mandatar ću dostaviti nova imena i od tog trenutka traje 14 dana poslovničkih za imenovanje nove vlade", rekao je Uh.

Izrazio je nadu da će sve proći u vremenskom planu i "da ćemo u narednih mjesec dana imati novu vladu."

Foto: Fena

"Ne bih želio u ovom trenutku izlaziti s imenima", rekao je kad su ga novinari upitali o tome ko će biti novi ministri u Vladi.

Upitan je da li je neko vršio pritisak na njega, pa su pomenuta imena lidera Naše stranke Edina Forte i lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

"Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković nije vršio nikakav pritisak na mene, kao ni predsjednik Naše stranke Edin Forto. Da se samo mene pitalo, ovo bih uradio prije dva mjeseca. Postoji obećanje Trojke da ću ja biti premijer i u buduće", kazao je Uk.