Politika

Indira Krkbešević iz Predškolske ustanove Ću – Ću: Uspostavili smo strogi higijenski režim i kolektivno razvili svijest opreza

Pandemija koronavirusa izaziva paniku među građanima, a posebno su zabrinuti roditelji. Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH izdalo je naredbu kantonalnim kriznim štabovima o obustavi rada vrtića. Ipak, kako se čini u petak će u Sarajevskom kantonu vrtići raditi, jer nisu dobili službeni dopis o obustavi rada.

„Roditelji iz naše predškolske ustanove - vrtića ne pokazuju paniku, ali smo svi kolektivno razvili svijest opreza. U našem se vrtiću i u uobičajenim uvjetima uspostavlja strog higijenski režim tri puta dnevno (dezinfekcija radnih površina, podova, dezinfekcija ruku…). U novonastaloj situaciji zbog koronavirusa, pooštrili smo higijenske mjere u cilju zaštite djece, pa smo pojačali dezinfekciju ulaza, postavljajući dezobarijeru i češće radimo dezinfikovanje ulaznog rukohvata“, kazala nam je direktorica Predškolske ustanove Ću – Ću Indira Krkbešević.
Ona kaže kako se u toj ustanovi poštuju sve zakonske regulative, počevši od odgojnog i edukativnog procesa, a posebno higijenskih mjera koje su bitne za svakodnevni rad ustanove.

„Nadziranje djece je sastavni dio našeg posla. Naša ustanova, naš nastavni plan i program praktikuje svakodnevnu edukaciju djece kada su u pitanju higijenske mjere. To je sastavni dio života u normalnim okolnostima, a posebno sada kada imamo svojevrsnu vanrednu situaciju“, ističe Krkbešević.