Šminker na cesti

BMW predstavio osjetno veći X2: Ekskluzivna verzija popularne jedinice

Uđete li u kabinu, stvari postaju jasne jer ovo je raj za ljubitelje multimedije i gamere

Najmanji BMW-ov šminker ne lovi tržišne rezultate, ali već je u lovu na neke nove klijente. I dok je prethodnik sportskim dizajnom i visokom cijenom bio i ostao rijetka pojava na cesti te poslužio isključivo kao svojevrsni image maker, nova generacija ima nešto veće apetite. BMW X2 je najmanji predstavnik SAC (Sports Activity Coupe) segmenta iniciranog prvim X6, ali i osjetno veći model od prethodnika.

Iako vrlo ekskluzivan, X2 je u osnovi modificirani X1. Ova dva modela dijele istu osnovu, ali doradom idu u potpuno drugim smjerovima obraćajući se različitoj publici. S osjetno položenijom siluetom, po želji osvijetljenom maskom i dužinom od čak 4.55 metara X2 je čak 20 cm duži od prethodnika i samim time pruža drugačiji dojam.

Očekivano, cilj je bio povećati ponudu prostora u kabini. Ali sudeći po prvim dojmovima, i dalje ne možete očekivati čuda, ipak je ovo lifestyle SUV. BMW napominje dodatnih 25 mm za koljena, ali prostor za glavu je i dalje limitiran usprkos povećanju visine za čak šest centimetara. Zato prtljažnik guta do 560 litara, a u električnom i dalje odličnih 520 l.

Uđete li u kabinu, stvari postaju jasne jer ovo je raj za ljubitelje multimedije i gamere. Kombinacija 10-25-inčnog kokpita i 10.7-inčnog zaslona infotainmenta je poznata iz X1, a OS9 operativni sistem je uključen. Upravlja se glasom i dodirom bez iDrive kontrolera. A za 10 eura mjesečno BMW će vam dati pristup streaming servisima, dodatnim aplikacija, pa i igricama.