U centru grada

U nesreći u Banjoj Luci poginuo 24-godišnji motociklista, a tri osobe su povrijeđene

Јedna osoba, povrijeđena danas u saobraćajnoj nesreći u centru Banje Luke, životno je ugrožena
Foto: RTRS

Dvadesetčetvorogodišnji Mladen Malić smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći u centru Banje Luke, a tri osobe su povrijeđene i hospitalizovane u UKC Republike Srpske, rečeno je za RTRS iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Udes se dogodio u 11,35 sati u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića na raskrsnici sa Ulicom Milana Tepića.

Povrijeđeni su David Bojić (24) iz Banje Luke, koji se kao i Malić, nalazio na motociklu Jamaha, Božana Damjanović (46) iz Banje Luke koja je upravljala automobilom Skoda Fabia koji je učestvovao u udesu, te S.P. (65) žena pješak iz Mrkonjić Grada.

Uviđaj je, zajedno sa pripadnicima banjalučke Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja, obavio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Vukašin Kondić koji je naredio da budu poduzete sve potrebne istražne radnje radi utvrđivanja okolnosti udesa, a bit će izvršena i obdukcija stradalog u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Јedna osoba, povrijeđena danas u saobraćajnoj nesreći u centru Banje Luke, životno je ugrožena, a dvije su stabilnog zdravstvenog stanja, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra RS u koji su ova lica smještena nakon udesa.

Iz UKC-a navode da su sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banja Luka u Urgentni centar UKC-a dovezena četiri pacijenta.

"Pacijent koji je životno ugrožen premješten je u Klinku za anesteziju i intenzivno liječenje. Dvije pacijentkinje su u procesu opservacije i trenutno stabilnog zdravstvenog stanja. Јedan pacijent je preminuo uprkos svim naporima naših ljekara da mu spasu život", navodi se u saopštenju UKC-a.