izvori snage

Ovo su 3 najvažnija simbola u Đokovićevoj karijeri. Jedan je posvećen Tesli, koji mu je veliki idol

Jedan od najvećih tenisera svih vremena Novak Đoković u karijeri je nosio tri simbola u kojima pronalazi dodatni izvor snage kada mu je najteže. Đoković uvijek na tenisicama ima svoj logo, poseban simbol koji u sebi objedinjuje više značenja. Simbol povezuje početna slova njegovog imena i prezimena sa više važnih stvari, a posebno mjesto zauzima ptica jer predstavlja snove i slobodu.

Godinama je Đoković nosio simbol golubice kako bi ga podsjećala na njegovog najvažnijeg idola - genijalnog izumitelja iz Smiljana, Nikolu Teslu. Novak je rado u intervjuima za strane medije podsjećao na slavnog hrvatskog znanstvenika koji ima srpsko porijeklo.

"Ponosan sam na njega, a golubica mi dalje osjećaj povezanosti s Teslom. Osjećam da je njegov duh stalno prisutan. I ja sam neko tko želi stalno biti sve bolji, pronalaziti nove stvari, istraživat život i napredovati u svojoj profesiji, ali i izvan nje", priznao je Nole u jednom razgovoru.

Još jedna oznaka na njegovim tenisicama, a radi se o simbolu ključa koji se koristi u reiki tehnici. Radi se o metodi koja se koristi za liječenje, smanjivanje stresa i otklanjanje blokada.