Punk rock

Green Day izdaje novi album

Ukupno će imati 16 pjesama, a najavljen je za 19. januara. Također, ovo će biti bendov prvi album s producentom Robom Cavallom nakon 10 godina

Green Day ovih je dana na iznenađenje svojih fanova najavio četrnaesti studijski album “Saviors”.

Bend je u sklopu promocije albuma danas najavio i evropski dio turneje. Zasad je dodano 18 evropskih datuma, a nama najbliži je Milano, na čijem će hipodromu nastupiti 16. juna u sklopu muzičkog festivala I-Days.

Kroz evropsku turneju, Green Day će podržati Nothing But Thieves, Donots, The Interrupters i švedski indie/garage rock kolektiv, The Hives. U relativnu blizinu može se ubrojiti i Nürnberg, gdje će bend nastupiti 7. juna u sklopu festivala Rock im Park.

Najava evropskog dijela dolazi nešto više od sedmicu dana nakon intimnog koncerta u Las Vegasu. Tamo je bend publici dijelio letke, najavljujući američku turneju iduće godine, kao i da su “UK i EU sljedeći”. Nakon toga, bend je izdao dva singla, kojima je najavio novi studijski album, “Saviors”. “The American Dream is Killing Me” i “Look Ma, No Brains!” službeno su izdani singlovi benda.

Novi album vraća se protestnoj tematici benda te razočaranju životom u takozvanom američkom snu. Ukupno će imati 16 pjesama, a najavljen je za 19. januara. Također, ovo će biti bendov prvi album s producentom Robom Cavallom nakon 10 godina.