Mnogima palačinke ne uspiju baš uvijek, ne budu najbolje kada ih ispeku – ili su žilave, ili debele, gnjecave…
Otkrivamo vam trikove koje koriste profesionalni kuhari. Pomoću njih će vam palačinke biti savršene.
- pravilo
Bilo da pravite palačinke po receptu ili iz glave, od ukupne količine brašna koju ste pripremili za palačinke oduzmite dvije kašike i umjesto njih dodajte dvije kašike skrobnog brašna (gustina).
- pravilo
Prije nego što umiješate u brašno u sve ostale sastojke obavezno ga prosijte kroz sito.
- pravilo
Upotriijebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte pretjerati, biće dovoljno i pola kašičice.
- pravilo
Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosijte zajedno sa brašnom prije nego što dodate ostale sastojke, piše Krstarica.
- pravilo
U smjesu za palačinke narendajte koru limuna, pomorandže ili mandarine, daće im poseban ukus i miris!