impresivna lista

Mbappe nije jedini. Top 10 igrača koji bi mogli bez odštete promijeniti klub i uzdrmati nogometno tržište

Paris Saint Germain ponovo preživljava dramu zbog opcije da izgubi Mbappea

Kylian Mbappe ostaje problem za Paris Saint Germain, jer ugovor francuske nogomente superzvijezde istječe za manje od godinu.

Evo još devet drugih zvijezda u sličnom položaju koje će, u slučaju da ne obnove ugovore sa aktuelnim ekipama, moći u ljeto 2024. godine promijeniti klub kao slobodni igrači, bez obeštećenja.

Ovo su ti igrači, rangirani prema procjenama Transfermarkta:

1) Kylian Mbappe (PSG)

Paris Saint Germain ponovo preživljava dramu zbog opcije da u junu iduće godine izgubi Mbappea bez odštete.

Prethodno je francuska zvijezda odbila zarađivati oko 1,9 miliona funti dnevno u Saudijskoj Arabiji, kada je je PSG pokušao prodati proteklog ljeta, pomiren s odlukom da Mbappe želi promijeniti klub.

Navodno, Mbappe (24) čeka istek ugovora kako bi kao slobodan igrač prešao u španski Real Madrid, o čemu se već godinama nagađa.

PSG se osjeća pomalo nemoćnim da zaustavi odlazak svog najvećeg aduta u bescijenje.

2) Nico Williams (Athletic Bilbao)

Pisalo se da je 20-godišnjak blizu dogovora o novom ugovoru s Athletic Bilbaom, ali se priča da će oktupna klauzula ostati na oko 48 miliona eura.

To vjerojatno neće odvratiti zainteresirane klubove, pogotovo ako se ovaj krilni igrač uspije vratiti u top formu. Poznato je da ekgleski Liverpool i Athletcov španski rival Barcelona gledaju Williamsa.

3) Adrien Rabiot (Juventus)

Rabiot je trebao biti slobodan igrač ovog ljeta sve dok se on i njegova majka nisu dogovorili da još godinu provede u italijanskom Juventusu.

Nakon toga, 28-godišnji francuski veznjak će neizbježno ponovo biti povezivan s engleskim Manchester Unitedom.

4) Tomas Soucek (West Ham)

Češki veznjak (28) nije bio u svom najboljem izdanju prošle sezone, a Hammersi imaju opciju produžiti njegov ugovor do 2025. godine.

Bilo je izvještaja da su otvoreni za ponude, ali nakon što su izgubili Declana Ricea (prešao u Arsenal, rivala u engleskoj Premier ligi), West Ham je zadržao Čeha.

5) Piotr Zielinski (Napoli)

Poljski veznjak (29) ovog je ljeta navodno odbio ponude iz Saudijske Arabije dok je čekao da mu italijanski Napoli ponudi novi ugovor.

Međutim, aktuelni prvaci Serije A navodno mu nisu voljni ponuditi iste uvjete koje on trenutno uživa pa će se morati napraviti kompromis. Navodno ima napretka u pregovorima, ali još ništa službeno.

6) Guido Rodriguez (Betis)

Pominjalo se da su engleski Liverpool te italijanski velikani Milan i Napoli bacili oko na argentinskog veznjaka, koji priznaje da još ima problema koje treba riješiti ako želi ostati u španskom Betisu.

"Pokušat ću biti što iskreniji. Zadovoljan sam, Sretan sam, klub želi da nastavim, i ja želim nastaviti, ali moramo se dogovoriti. Postoje određene stvari o kojima se mora razgovarati”, rekao je Rodrigues (29).

7) Aaron Wan-Bissaka (Manchester United)

Ne tako davno, mogućnost da se Wan-Bissaki (26) ponudi novi ugovor bila bi smiješna, čak i za engleski United, koji ima povijest obnavljanja ugovora sa nekorisnim igračima.

Međutim, u drugoj polovini prošle sezone, trener Erik Ten Hag je izvukao nešto forme i samopouzdanja iz desnog beka. United ima opciju produženja na godinu i gotovo je sigurno da će to učiniti.

8) Pablo Fornals (West Ham)

Fornals je bio meta Betisa, ali izvještaji u Španjiji sugeriraju da je 27-godišnji ofanzivni veznjak postavljao velike zahtjeve u vezi plaća.

Španac je također bio meta saudijskih klubova, ali sada će sjesti kako bi razgovarali o obnovi ugovora s Hammersima.

9) Presnel Kimpembe (Paris Saint Germain)

Povreda, pretrpljena još u feburaru, znači da Kimpembe ostaje izvan stroja pa se francuskom prvaku Paris Saint Germainu ne žuri produžiti njegov ugovor, čak i ako su obje strane za obnovu.

10) Rafa Silva (Benfica)

Čini se da je engleski Crystal Palace oduševljen 30-godišnjim napadačem kojem istječe ugovor u portugaskoj Benfici.

Portugalski internacionalac zabio je 14 golova i namjestio još 14 prošle sezone.