Euro pusti san

Večeras se završavaju najgore kvalifikacije koje je BiH ikada igrala

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici spušta zavjesu na katastrofalne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, možda i najlošije u historiji nacionalne selekcije.

Ekipa Save Miloševića, poslije debkla u Luksemburgu i poraza 4:1, Zmajevi dočekuju Slovake u Zenici.

Gosti su čekirali kartu za EURO i sa druge pozicije, zajedno sa Portugalom iz naše grupe ugledaće prvenstvo Evrope.

Selektor Savo Milošević želi da fudbaleri Bosne i Hercegovine, pokažu publici večeras na Bilinom polju da im je stalo.

“Nikom porazi nisu prijatni, pa najmanje meni. Ni meni sve ovo ne treba, niko nije rekao da će put biti lagan. Kada sam došao situacije bila teška. Ne pričam ovo kao opravdanje, da igramo bez najboljih i iskoristimo to da dođemo do novih igrača. Jasno mi je da su ljudi ljuti i kivni, moramo da pokušamo popraviti što može. Imamo još problema. Ima igrača sa nekoliko žutih kartona, i postoji opasnost da ih izgubimo za prvi meč baraža. Moramo pokazati karakter. Barem da pokažemo narodu da nam je stalo”, kazao je Milošević.

I reprezentativac Amar Dedić svjestan je da nije lako podnijeti ovu krizu u kojoj se bh. reprezentacije nalazi, ali moli navijače da vjeruju u tim.

“Teška je situacija i osjeti se među igračima. Moramo se spremiti za mart, moramo dati sve od sebe. Jedino što možemo da kažemo sve od prve minute na terenu. Jedina poruka da trebate vjerovati u nas. Vjera je jedino najbitnije što je ostalo u ekipi”, poruka je fudbalera Salzburga.

Bosna i Hercegovina uoči posljednjeg meča kvalifikacija, ima devet bodova na pretposljednjem mjestu grupe. Iza naše nacionalne selekcije je samo Lihtenštajn bez bodova. Portugalci su prvi sa maksimalnim učinkom i 27 bodova, Slovačka ima 19, Luksemburg pet manje, a Island je četvrti sa 10 bodova, odnosno jednim više od Bosne i Hercegovine.